Survivallen voor een goed doel

Van de 1200 deelnemers die op 24 maart 2019 meedoen aan de Survivalrun Zeist is er een aantal die dit doet met een bijzondere reden. Dit jaar hebben we diverse sportievelingen die de Survivalrun Zeist lopen om geld in te zamelen voor het goede doel. Wij als organisatie vinden dit super gaaf en willen graag even stil staan bij deze goede actie!

MAVO Muurhuizen steunt Afrika

We hebben maar liefst 55 deelnemers op de 5 km en 6 deelnemers op de 8 km van de MAVO Muurhuizen uit Amersfoort. Zij zijn een ‘Global Citizen School’ en in dit kader doen zij mee met dit project voor stichting Sengerema.

muurhuizen-1

Julia Schouten en Britt Elverding aan het woord:
Stichting Sengerema is een Nederlandse stichting met een lokale uitvoeringsorganisatie in Tanzania. De organisatie richt zich op het ondersteunen van jonge ondernemers die met behulp van training en een startkapitaal hun eigen onderneming kunnen starten. Wij weten dat de mensen het in Afrika zwaar hebben elke dag. Daarom willen wij ons een dag vol inzetten en zo veel mogelijk geld inzamelen om het hun wat minder zwaar te maken. 

In september gaan wij met een groep van 19 leerlingen en 2 docenten op uitwisseling naar Afrika. Wij zullen daar overnachten bij verschillende gast gezinnen en zien hoe hun dagelijks leven er nou eigenlijk uitziet. Wij willen graag meer over de cultuur weten en we zijn ook benieuwd hoe alles daar gaat, want hier in Nederland hebben we het allemaal heel erg goed en in Afrika is het meer het tegenover gestelde. Dus wij hopen dat we met deze reis daar verandering in kunnen brengen en er bewuster van zijn dat wij het eigenlijk heel goed hebben.”

De shirts die dit jaar over blijven van deelnemers die helaas toch niet kunnen meedoen op 24 maart geven wij mee aan dit project en zullen mee gaan naar Afrika daar uit gedeeld worden op scholen.

Survival tegen ALS

Het team van Luko Hoenderdaal / Sebastiaan van Nieuwenhuizen / Joyce van Assen / Dik Dekker / Rob Bredewoud doen mee aan onze run om zodoende geld op te halen voor ALS. Steun hun actie via: http://utrecht.alsacties.nl/team/survival-tegen-als

survival-tegen-als

Ben je deelnemer en doe jij ook mee met een bijzondere reden? Laat het ons weten!